Den her blir simpelthen himmelsk

Brygget onsdag den 30. mars og i forbindelse med den første SG-målingen i dag den 2. april så var det anledning til å lukte og litt tjuvsmak. Jeg registrerer at denne blir himmelsk og jeg vet at madamens kresne gane også vil like den.
(Derimot går juleølet mitt rett i dass, men jeg prøver en gang til.)

4000 g Muntos lager
1200 g Muntos Müncener malt
400 g Muntos røkt
200 g Crystall
20 g Sjokolade
(Skulle gjerne erstattet mer av lagermalten med Münchener, men det var den mengden Münchener jeg hadde)

Speidel, 25 liter meskevann
Innmesking 62 gr
63 gr. 50 min
72 gr. 35 min
78 gr. 20 min
7 liter skyllevann 78 gr.

Koketid 90 min.

Wyeast 2308 Munich, dato 29.11.2010

Starterstepping:
1 liter + 2 liter + 3 liter. Dekandert mellom hver.
Pluss 1 liter 2 timer før batching for å løse opp all gjær fra siste starter. Denne ble ikke dekandert.

60 min 60 g Zaaz 3,8% AA
25 min 25 g Tetnager 4,2 % AA
3 min 25 g Amarillo 10,0% AA

Gjæringstemp 11 grader så langt. Men tviler på at jeg klarer å holde tempen lav nok de neste par ukene. Men det står at Wyeast 2308 Munich tåler inn til 14 grader.

OG 1.060 (30.03.2011)
SG 1.018 (02.04.2011)
 
Tilbake
Topp