Her i vinter satte jeg en dunk med hybridøl (pale+pils+litt carapils og hvete, tyske humler og us05 på 15 grader)
Denne ble brygget i starten på desember og har stått på dunk siden. Det har vært bortimot kjøleskaptemperatur der den har stått gjennom vinteren (etter gjæringen..) men det store spørsmålet er hvilken grad ølet har tatt skade av min mangel på tiltak.
Det finnes tommelfingerregler for det meste, men det finnes også unntak, så mitt håp er at ølet kan gå inn under det sist nevnte.
Jeg har ikke smakt, men det lukter i hvert fall ikke noe spesielt, så jeg velger å tro at den har klart seg. Et annet spørsmål er vel hvorvidt det er liv i gjæren slik at det blir futt i ølet når det skal over på flaske, eller om jeg skal tilsette litt gjær av nyere dato sammen med sukkerlaken.
Denne ble brygget i starten på desember og har stått på dunk siden. Det har vært bortimot kjøleskaptemperatur der den har stått gjennom vinteren (etter gjæringen..) men det store spørsmålet er hvilken grad ølet har tatt skade av min mangel på tiltak.
Det finnes tommelfingerregler for det meste, men det finnes også unntak, så mitt håp er at ølet kan gå inn under det sist nevnte.
Jeg har ikke smakt, men det lukter i hvert fall ikke noe spesielt, så jeg velger å tro at den har klart seg. Et annet spørsmål er vel hvorvidt det er liv i gjæren slik at det blir futt i ølet når det skal over på flaske, eller om jeg skal tilsette litt gjær av nyere dato sammen med sukkerlaken.