Dekoksjonsmesking. Hvordan gjør jeg det??

Hei. Skal sette en Bohemian pilsner. I oppskriften står det at jeg kan dekoksjonsmeske. Hvordan skal jeg gjøre det? Har vel lest meg til at det er å ta noe av meske ut og koke for seg selv. Hvor mye skal koke? Hvor lenge? Når skal det oppi igjen? Skal bruke 12 kg malt. Noen som kan hjelpe??
 
Hvis det er lagerøl som skal brygges pleier jeg å konsultere hva Bårdd har postet tidligere, der finnes det informasjon om slikt og andre nyttige saker.
 
Det er vel ikke alle som er vokst opp med Internett og søkemotorer, så jeg skal gi deg et hint
  1. Norbryggs søkemotor suger
  2. https://forum.norbrygg.no/threads/bokkol.31114/
  3. Det er lettere å skumlese informasjon på noe annet enn en telefon for store informasjonsmengder
  4. Det finnes en App for alt, få har gode kvaliteter
  5. Dersom ikke 3) ta med merket på mobiltlf. i signaturen, samt App'en, da dette er bra for produsentene av nevnte ting og tar seg fint ut sammen med de andre personlige detaljene
 
Sist redigert:
Hei. Skal sette en Bohemian pilsner. I oppskriften står det at jeg kan dekoksjonsmeske. Hvordan skal jeg gjøre det? Har vel lest meg til at det er å ta noe av meske ut og koke for seg selv. Hvor mye skal koke? Hvor lenge? Når skal det oppi igjen? Skal bruke 12 kg malt. Noen som kan hjelpe??
Denne videoen er ganske instruktiv:


En grei forklaring/oppskrift i tekstformat finner du her:

http://hbd.org/brewery/library/DecoctFAQ.html




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp