Hei alle sammen :hadet:
Satte en old ale for ca 4 uker siden, og har fått en veldig dårlig utgjering på den. Lot den stå nesten 3 uker på primær tanken da hadde jeg en Fg på 1,036. I frykt for og la den stå lengre i tanken tappet jeg den over i sekundær tanken og tilsatte en pakke med ny gjær i håp om og få en bedre utgjæring.
I dag målte jeg igjen og den var sunket til 1,034 ikke akurat det jeg hadde håpet på! Og det er helt døtt i gjærlåsen.
Jeg lot vørteren stå i nesten 1,5 time med akvarie pumpa. Brukte 2 pakker tørrgjær som skulle være tilstreklig i følge gjærkalkuatoren jeg brukte.
Oppskriften lyder:
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
7400,00 gm Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 78,47 %
1000,00 gm Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 10,60 %
100,00 gm Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,06 %
130,00 gm Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 1,38 %
40,00 gm Target [11,00 %] (90 min) Hops 37,8 IBU
30,00 gm E.K.G [5,60 %] (10 min) Hops 4,9 IBU
800,00 gm Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 8,48 %
Beer Profile
Measured Original Gravity: 1,100 SG
Est Final Gravity: 1,025 SG
Measured Final Gravity: 1,034 SG
Estimated Alcohol by Vol: 9,87 %
Actual Alcohol by Vol: 8,67 %
Bitterness: 42,7 IBU Calories: 1 007 cal/l
Est Color: 42,3 EBC Color: Color
Mash Profile
60 min Mash In Add 20,00 L of water at 73,2 C 66,0 C
30 min Mash Out Add 5,00 L of water at 99,9 C 72,0 C
Er det noen som ser noe grun hær til at utgjæringen er så lav?
Den smaker forøvrig ålreit trenger så klart lang lagring men er ingen tegn til noe infeksjon, vertfal ikke som jeg greier og smake.
Satte en old ale for ca 4 uker siden, og har fått en veldig dårlig utgjering på den. Lot den stå nesten 3 uker på primær tanken da hadde jeg en Fg på 1,036. I frykt for og la den stå lengre i tanken tappet jeg den over i sekundær tanken og tilsatte en pakke med ny gjær i håp om og få en bedre utgjæring.
I dag målte jeg igjen og den var sunket til 1,034 ikke akurat det jeg hadde håpet på! Og det er helt døtt i gjærlåsen.
Jeg lot vørteren stå i nesten 1,5 time med akvarie pumpa. Brukte 2 pakker tørrgjær som skulle være tilstreklig i følge gjærkalkuatoren jeg brukte.
Oppskriften lyder:
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
7400,00 gm Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 78,47 %
1000,00 gm Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 10,60 %
100,00 gm Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,06 %
130,00 gm Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 1,38 %
40,00 gm Target [11,00 %] (90 min) Hops 37,8 IBU
30,00 gm E.K.G [5,60 %] (10 min) Hops 4,9 IBU
800,00 gm Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 8,48 %
Beer Profile
Measured Original Gravity: 1,100 SG
Est Final Gravity: 1,025 SG
Measured Final Gravity: 1,034 SG
Estimated Alcohol by Vol: 9,87 %
Actual Alcohol by Vol: 8,67 %
Bitterness: 42,7 IBU Calories: 1 007 cal/l
Est Color: 42,3 EBC Color: Color
Mash Profile
60 min Mash In Add 20,00 L of water at 73,2 C 66,0 C
30 min Mash Out Add 5,00 L of water at 99,9 C 72,0 C
Er det noen som ser noe grun hær til at utgjæringen er så lav?
Den smaker forøvrig ålreit trenger så klart lang lagring men er ingen tegn til noe infeksjon, vertfal ikke som jeg greier og smake.