Brygget en Nøgene Ø porter klone for en måneds tid siden.
Fikk OG på 1080. FG på 1019.
Brukte 2 pk S-04 og rehydrerte.
Gjæret på 20 grader i 14 dager. 24 timers Cold Crash etter dette.
Stakk om med 6g/L Dextrose.
Stått på ca 20-21 grader i 14 dager nå, men det var utrolig lite kullsyre i ølet. Det var en liten "psst" når jeg åpnet, men ikke i nærheten av hva jeg forventet.
Kan det ha noe å si at ølet var 4 grader når jeg stakk om og flasket? Bruker gjæra lang til på å starte karboneringen?
Er ølet for sterkt og gjæra ikke trives?
Synspunkter?
Selv har jeg tenkt til å la de stå varmt en uke til, så får vi se da.
Fikk OG på 1080. FG på 1019.
Brukte 2 pk S-04 og rehydrerte.
Gjæret på 20 grader i 14 dager. 24 timers Cold Crash etter dette.
Stakk om med 6g/L Dextrose.
Stått på ca 20-21 grader i 14 dager nå, men det var utrolig lite kullsyre i ølet. Det var en liten "psst" når jeg åpnet, men ikke i nærheten av hva jeg forventet.
Kan det ha noe å si at ølet var 4 grader når jeg stakk om og flasket? Bruker gjæra lang til på å starte karboneringen?
Er ølet for sterkt og gjæra ikke trives?
Synspunkter?
Selv har jeg tenkt til å la de stå varmt en uke til, så får vi se da.