Hei folkens,
Jeg har hatt en bratt læringskurve på ølbrygging siden jeg startet for et år siden, og har vel nå nærmere 30 batcher bak meg nå. Jeg har lest stort sett alt som er skrevet på dette forumet, men nå har jeg kommet bort i et problem jeg ikke kan se noen har spurt om her på forumet før.
Jeg skal på bilferie i Norge, og hadde i min naivitet tenkt å opparbeide goodwill for diverse overnattinger hos venner med øl. Det jeg ikke har tenkt på er at bilkjøring i solsteiken vil gjøre alle fatene mine glovarme. Best case er vel 20 grader, worst case det dobbelte. Er det noen her som har et forslag hvordan jeg skal få servert dette øllet kaldt og karbonert? Å tro at folk har plass til et Cornelius i kjøleskapet er vel som å tro på julenissen i juli.
Jeg hadde i min utenksomhet tenkt å bare ta med en kjøleboks som jeg har tomme flasker i så de blir kalde, helle øl over i disse fra fatene og kjøle flaskene i kjøleboksen. Jeg innser nå at dette sikkert bare vil gi meg kaldt, men dødt øl.
Er det noen geniale sjeler her som har et lurt tips for å kunne servere folk kaldt og karbonert øl på tur?
Jeg har hatt en bratt læringskurve på ølbrygging siden jeg startet for et år siden, og har vel nå nærmere 30 batcher bak meg nå. Jeg har lest stort sett alt som er skrevet på dette forumet, men nå har jeg kommet bort i et problem jeg ikke kan se noen har spurt om her på forumet før.
Jeg skal på bilferie i Norge, og hadde i min naivitet tenkt å opparbeide goodwill for diverse overnattinger hos venner med øl. Det jeg ikke har tenkt på er at bilkjøring i solsteiken vil gjøre alle fatene mine glovarme. Best case er vel 20 grader, worst case det dobbelte. Er det noen her som har et forslag hvordan jeg skal få servert dette øllet kaldt og karbonert? Å tro at folk har plass til et Cornelius i kjøleskapet er vel som å tro på julenissen i juli.
Jeg hadde i min utenksomhet tenkt å bare ta med en kjøleboks som jeg har tomme flasker i så de blir kalde, helle øl over i disse fra fatene og kjøle flaskene i kjøleboksen. Jeg innser nå at dette sikkert bare vil gi meg kaldt, men dødt øl.
Er det noen geniale sjeler her som har et lurt tips for å kunne servere folk kaldt og karbonert øl på tur?