Cornelius fat bunnfall!

Jeg har brygget Neipa som inneholder noe laktose, men jeg opplever at når fatet får stått en stund så legger mye av det seg i bunn. Noen som har noen tips på hvordan det løses. Utenom da og riste på fatet. Samme problem vil jo være ved hvete øl hvor man ønsker at noe av gærrestene skal være med ved tapping
 
Litt vanskelig å unngå egentlig. Letteste er jo å tappe av en liten slant før du tapper i glasset. Jeg har en 1.5L flaske stående ved tappekranene som jeg tapper av litt øl i hvis det er lenge siden sist. Evt så har ølbrygging.no, og sikkert flere, corneliuslokk med øl-ut på lokket, som er koblet til en slange med flyteball, slik at man alltid tapper fra toppen.
 
Så nå at du ikke vil unngå "bunnfallet", men få blandet det ut i ølet. har ikke opplved det selv, men co2 på øl-ut er jo en god løsning.
 
Tilbake
Topp