Med 50-55 poeng så skal den gjæres fint ned til 0-8 poeng så det virker som gjæren kan ha hatt dårlig helse (cellemengder) og har flokkulert og på tross av å være kveik, har ikke tålt alkoholen (grunnet dårlig helsetilstand). Du har over 5% allerede alkohol i den cideren da, så.
Men du nevner 1 bar, så hvis du trykkfermenterer så synes jeg å huske at jeg holdt maks 0.5-0.7 bar (nå er det mange år siden jeg gjorde det.. var tøft men synes tilslutt det var litt dekadent og unødvendig). Det kan være jeg husker feil siden det er mindre enn atomosfærisk trykk sånn sett men lar du trykket gå for høyt vil det også hindre gjærens evne til å tåle alkohol. Man kan eventuelt enten:
1. legge til ny gjær og ikke bruke trykk men kun vannlås
2. stikke om og bruke PET flasker og dermed ikke risikere knuste flasker e.l. og drikke den med ~5.2% som den er.
3. la den stå videre i de ukene du snakker om og håpe nåværende gjær vil fortsette. *
* MEN, hvis den har stanset på 1.012 i en uke ville jeg selv antatt nåværende gjær er litt 'fed up & done with life'.
(siden den er 5+% og du sa det var nok til å få deg brisen med 4 halve kan du jo som 4. ofre 2 liter in the name of science! ,=))
Ohg ja, drikke det kan du, sannsynligvis fiser du bare en del mer