Som ein avveksling har eg satt ein cider basert på standard eplejuice. OG 1.050
Brukte Saflager S-23 sidan eg hadde endel til overs, og gjærer no på 12 grader i skapet.
Alt eg har lest om ciderbrygging tilseier at eg bør stoppe gjæringa når den "smaker passe" (1.005 - 1.010 ish)fordi den ellers vil bli svært tørr.. (under 1.. )
MEN, eg har jo lært at gjæren vanligvis skal "rydde opp" etter seg, og derfor pleier eg å la ein lagergjæra øl stå i minst 3 veker før tapping, kanskje 4.
Dersom eg stopper gjæren, så er det vel ingen vits å la den stå lenger?
Brukte Saflager S-23 sidan eg hadde endel til overs, og gjærer no på 12 grader i skapet.
Alt eg har lest om ciderbrygging tilseier at eg bør stoppe gjæringa når den "smaker passe" (1.005 - 1.010 ish)fordi den ellers vil bli svært tørr.. (under 1.. )
MEN, eg har jo lært at gjæren vanligvis skal "rydde opp" etter seg, og derfor pleier eg å la ein lagergjæra øl stå i minst 3 veker før tapping, kanskje 4.
Dersom eg stopper gjæren, så er det vel ingen vits å la den stå lenger?