Ikke øl, men siden det ikke er et vin/ciderforum prøver jeg her.
Jeg har fått hendene på en brukbar batch med lokalt dyrkede druer, og tenkte at jeg skulle lage en cider. Vin er for kjedelig, og blir sjelden bra uansett, synes jeg. Men siden man aldri eller sjelden lager cider av bare druer (som jeg har fått med meg, ihvertfall) så tenkte jeg å lage en blanding av druer og epler. (En litt god eplejuice, da jeg ikke har tilgang til epler.)
Spørsmålene er:
Hvordan går jeg frem for å få saften ut av druene? Tråkke/håndarbeid? Koking? Mosing?
Og må jeg koke eller pasteurisere for å ta knekken på naturlige gjærstoffer, iom. at jeg tenker å bruke en cidergjær?
Evt. andre tips?
Jeg har fått hendene på en brukbar batch med lokalt dyrkede druer, og tenkte at jeg skulle lage en cider. Vin er for kjedelig, og blir sjelden bra uansett, synes jeg. Men siden man aldri eller sjelden lager cider av bare druer (som jeg har fått med meg, ihvertfall) så tenkte jeg å lage en blanding av druer og epler. (En litt god eplejuice, da jeg ikke har tilgang til epler.)
Spørsmålene er:
Hvordan går jeg frem for å få saften ut av druene? Tråkke/håndarbeid? Koking? Mosing?
Og må jeg koke eller pasteurisere for å ta knekken på naturlige gjærstoffer, iom. at jeg tenker å bruke en cidergjær?
Evt. andre tips?