Jeg har nå brygget ekstrakt-øl i et års tid, og har satt litt forskjellig.
Nå har jeg et par spørsmål som jeg antar at noen kloke hoder her inne kan hjelpe meg med.
Dextrose: Er det på generelt grunnlag fordelaktig å benytte dette både under fermentering og karbonering? Jeg reagerer på gluten, og bør derfor ha minst mulig kornbasert i både mat og drikke. Derfor tenker jeg at dextrose er et godt valg for å senke gluteninnholdet, men hva er erfaringene i forhold til ferdig resultat ved bruk av 100% dextrose i brygget?
Cider:
Jeg skal nå for første gang forsøke meg på cider. Et enkelt ekstrakt-sett fra Mangrove Jack's, som er ganske rett fram å sette.
Der har jeg et generelt spørsmål om det er noe jeg bør hensynta som kan avvike fra ordinær ølbrygging, med tanke på fermentering og karbonering?
Så to spesifikke spørsmål til slutt:
- Hvor mange gram sukker per liter til karbonering (cider)?
- Hva er tommelfingerregelen for gram sukker per liter før vi er på grensen til flaskebomber? (Jeg har enda ikke opplevd det, men har skjønt at man spesielt på cider må trå til med litt mer sukker under karbonering, og da er det greit å holde seg "innafor")
Nå har jeg et par spørsmål som jeg antar at noen kloke hoder her inne kan hjelpe meg med.
Dextrose: Er det på generelt grunnlag fordelaktig å benytte dette både under fermentering og karbonering? Jeg reagerer på gluten, og bør derfor ha minst mulig kornbasert i både mat og drikke. Derfor tenker jeg at dextrose er et godt valg for å senke gluteninnholdet, men hva er erfaringene i forhold til ferdig resultat ved bruk av 100% dextrose i brygget?
Cider:
Jeg skal nå for første gang forsøke meg på cider. Et enkelt ekstrakt-sett fra Mangrove Jack's, som er ganske rett fram å sette.
Der har jeg et generelt spørsmål om det er noe jeg bør hensynta som kan avvike fra ordinær ølbrygging, med tanke på fermentering og karbonering?
Så to spesifikke spørsmål til slutt:
- Hvor mange gram sukker per liter til karbonering (cider)?
- Hva er tommelfingerregelen for gram sukker per liter før vi er på grensen til flaskebomber? (Jeg har enda ikke opplevd det, men har skjønt at man spesielt på cider må trå til med litt mer sukker under karbonering, og da er det greit å holde seg "innafor")