Hei!
Fant her om dagen ut at jeg hadde gått på en aldri så liten bryggetabbe når jeg brygget min første barleywine. Etter dobbeltmesk (Speidel), muscovadosukker, DME og lang koketid endte jeg på en OG på 1.160. Plottet inn dette i beersmith og klarte å blingse såpass at jeg gikk ut i fra en ABV på ca 13% og tenkte ikke noe mer over dette. Målte SG til 1.030 for ca 2 uker siden (etter 13 dager), og har planer om å tappe i morra. Antar da at FG muligens har droppet ytterligere. Har nå gått opp for meg at jeg ikke er på 13%, men over 17%.. Dette er jo for høyt for en BW, så er litt usikker på hva jeg skal gjøre..
Skal jeg, og kan jeg, vanne den ut når jeg stikker den om til tappe-fatet? I såfall, noen som kan tipse meg om hvor mye vann jeg bør tilsette for å få ned 15 liter til ca 12-13%?
Eller bør jeg bare gå for 17%+ og bare slenge på "imperial" på etikettene?
Denne er gjæret med us-05 og består av kun pale og noe caramalt... Noen som har smakt noe liknende med så høy ABV før?
Fant her om dagen ut at jeg hadde gått på en aldri så liten bryggetabbe når jeg brygget min første barleywine. Etter dobbeltmesk (Speidel), muscovadosukker, DME og lang koketid endte jeg på en OG på 1.160. Plottet inn dette i beersmith og klarte å blingse såpass at jeg gikk ut i fra en ABV på ca 13% og tenkte ikke noe mer over dette. Målte SG til 1.030 for ca 2 uker siden (etter 13 dager), og har planer om å tappe i morra. Antar da at FG muligens har droppet ytterligere. Har nå gått opp for meg at jeg ikke er på 13%, men over 17%.. Dette er jo for høyt for en BW, så er litt usikker på hva jeg skal gjøre..
Skal jeg, og kan jeg, vanne den ut når jeg stikker den om til tappe-fatet? I såfall, noen som kan tipse meg om hvor mye vann jeg bør tilsette for å få ned 15 liter til ca 12-13%?
Eller bør jeg bare gå for 17%+ og bare slenge på "imperial" på etikettene?
Denne er gjæret med us-05 og består av kun pale og noe caramalt... Noen som har smakt noe liknende med så høy ABV før?