Hei.
Har brukt klarurt på dei to siste brygga mine, men sliter litt med bunnfellinga. Dvs. eg ser proteinene klumpar seg i fine klumpar når eg lar brygget stå og kvile ein time etter nedkjølinga, men det synker ikkje til bunnen, det blir berre ståande i ro. Ein annan ting som også er litt interessant er at desse klumpene dannar seg i ei søyle akkurat der som kobberspiralen eg har brukt til nedkjøling har stått, eg reknar med det er der vatnet er kaldast.
Er det nokon som veit korleis eg kan få det til å synke til bunnen?
På det første "klarurt-brygget" mitt gjekk det forsåvidt greit uansett, det virka som om det sank til bunnen då det stod på gjæringsbøtta, og den første flaska eg smakte på var veldig klar.
Den siste eg smakte på av samme brygg var imidlertid veldig grumsete, men det trur eg var ein av dei siste flaskene eg tappa frå bøtta (hadde det over på ei ny bøtte der eg blanda inn sukker før eg tappa på flasker).
Frode
Har brukt klarurt på dei to siste brygga mine, men sliter litt med bunnfellinga. Dvs. eg ser proteinene klumpar seg i fine klumpar når eg lar brygget stå og kvile ein time etter nedkjølinga, men det synker ikkje til bunnen, det blir berre ståande i ro. Ein annan ting som også er litt interessant er at desse klumpene dannar seg i ei søyle akkurat der som kobberspiralen eg har brukt til nedkjøling har stått, eg reknar med det er der vatnet er kaldast.
Er det nokon som veit korleis eg kan få det til å synke til bunnen?
På det første "klarurt-brygget" mitt gjekk det forsåvidt greit uansett, det virka som om det sank til bunnen då det stod på gjæringsbøtta, og den første flaska eg smakte på var veldig klar.
Den siste eg smakte på av samme brygg var imidlertid veldig grumsete, men det trur eg var ein av dei siste flaskene eg tappa frå bøtta (hadde det over på ei ny bøtte der eg blanda inn sukker før eg tappa på flasker).
Frode