Balle Rambjør
Norbrygg-medlem
Jeg kjøler vørteren i kjøkkenvasken vha rennende vann og isbiter. Nedkjølingen tar ca 30 minutt. Vørteren overføres til gjæringskar vha hevert. Jeg sliter litt med å få truben til å samle seg i bunn, og på siste brygg (Black IPA) ble hele innholdet med over i gjæringskaret.
Hva bør jeg gjøre for å få med meg minst mulig av truben? Bør jeg røre i vørteren? Hittil har jeg ikke rørt i det hele tatt under nedkjølingen da jeg innbiller meg at det bare vil virvle opp truben. De siste par gangene har jeg også brukt Protafloc uten at jeg har sett noen bedring av den grunn (den gir vel størst effekt etter gjæringen?). Er det noen som har noen gode råd?
Hva bør jeg gjøre for å få med meg minst mulig av truben? Bør jeg røre i vørteren? Hittil har jeg ikke rørt i det hele tatt under nedkjølingen da jeg innbiller meg at det bare vil virvle opp truben. De siste par gangene har jeg også brukt Protafloc uten at jeg har sett noen bedring av den grunn (den gir vel størst effekt etter gjæringen?). Er det noen som har noen gode råd?