Hei.
Først litt info fra en nybegynner.
Gikk til innkjøp av en BB60 automatic tidligere i høst. Så langt har jeg forsøkt meg på 2 brygg med litt varierende resultat.
Første var en Pale Ale som forsåvidt smakte bra, men som klokket inn ca 1% under det som var målet.
Andre brygget var en Sinterklas juleøl som etter tre uker på gjæringskaret var ferdig utgjæret. Den var da på ca 4.2% og målet var 7.7%. Denne så jeg meg desverre nødt til å helle ut.
Begge bryggene hadde +/- 2 på å nå forsepeilet OG før de blei satt til gjæring.
Til helgen skal jeg forsøke meg igjen og har dermed et par spørsmål.
- Ved brygging med BB60 auto er det i steg 2 forsepeilet 1time med sirkulering og varme på 78%. Dette har jeg kommet frem til er utmeskingsfasen, men etter hva jeg har lest pådette forumet er det tilstrekkelig med ca 15 på 78 grader?
https://indd.adobe.com/view/4ca41a5f-612a-4d45-9115-4aae6198814c
- Tilsettning av oksygen i ferdig vørter. Her har jeg pleid å riste gjæringsdunken det jeg er kar om. Mitt spørsmål er om det kan være mer hensiktsmessig å bruke en mørtelblader eller lignende til å "vispe" inn oksygen til gjæren.
Er det andre ting som kan ha påvirket effektiviten av gjæret mitt? Bør jeg bruke gjærnæring ved neste brygg?
Det har blitt benyttet ferdig ølsett og tørrgjær til alle brygg.
På forhånd takk for all svar
Først litt info fra en nybegynner.
Gikk til innkjøp av en BB60 automatic tidligere i høst. Så langt har jeg forsøkt meg på 2 brygg med litt varierende resultat.
Første var en Pale Ale som forsåvidt smakte bra, men som klokket inn ca 1% under det som var målet.
Andre brygget var en Sinterklas juleøl som etter tre uker på gjæringskaret var ferdig utgjæret. Den var da på ca 4.2% og målet var 7.7%. Denne så jeg meg desverre nødt til å helle ut.
Begge bryggene hadde +/- 2 på å nå forsepeilet OG før de blei satt til gjæring.
Til helgen skal jeg forsøke meg igjen og har dermed et par spørsmål.
- Ved brygging med BB60 auto er det i steg 2 forsepeilet 1time med sirkulering og varme på 78%. Dette har jeg kommet frem til er utmeskingsfasen, men etter hva jeg har lest pådette forumet er det tilstrekkelig med ca 15 på 78 grader?
https://indd.adobe.com/view/4ca41a5f-612a-4d45-9115-4aae6198814c
- Tilsettning av oksygen i ferdig vørter. Her har jeg pleid å riste gjæringsdunken det jeg er kar om. Mitt spørsmål er om det kan være mer hensiktsmessig å bruke en mørtelblader eller lignende til å "vispe" inn oksygen til gjæren.
Er det andre ting som kan ha påvirket effektiviten av gjæret mitt? Bør jeg bruke gjærnæring ved neste brygg?
Det har blitt benyttet ferdig ølsett og tørrgjær til alle brygg.
På forhånd takk for all svar