Hehei! Ikveld brygget jeg mitt 2. brygg på min BB30. Forrige runde var det en IPA, sydd sammen av BakkeBrygg i Trondheim. Ikveld var det en APA, fra samme butikk.
Da jeg brygget IPA`en, som var min 1, all-grain, gikk det litt "sådær", mye stress og styr. 6.6kg. malt, 23. ltr meskevann, 6kg. pale, 1kg. maris otter, 0.3kg. münchener og 0.3kg. cara50. Mesket da i 60. min. med manuell sirkulering (hvilket er helt greit), peiling av temp osv. Rørte mye (finknust) Skylte med ca. 15ltr. vann.
Utmesk ble mer eller mindre halvhjerta, og brygget kokte i 1 time med dosering av humle som anbefalt (30. g Centennial, 60. min, 30. g centennial, 10. min, 30.g cascade, 5. min, 30. g cascade, 1. min, 30.g centennial, 1. min) i. Tappa så forsiktig ned i en vinballong (glass) og gjæret ut. Ca. 25. ltr til gjæring. Startet på 1.055 og sluttet på 1.008 = ~6%. Tappa det 1. glasset idag, god på smak, men litt "vassent". Dog helt fornøyd.
Ringte en kar som har peil. på dette, som mente at jeg skulle oksidert vørteren før jeg satte den til gjæring, samt fokusere mer på utmesk. Javel!
Ikveld, etter prøvesmaking ble jeg tent, sveiva igang BB`en, 21ltr. vann, 5kg. pale og 0.2kg. cara. Mesket da i ca. 75. min, sirkulerte med BB`s pumpe og rørte mye i mesken (finknust), utmesk, opp til 78`c, 10.min. med sirkulering, og så skylling. Skylte med 10.ltr. vann. Kokte opp, koka i 10min. før humletilsetting startet (30. g Cascade, 60 min, 30. g cascade, 10.min, 40.g cascade, 1.min.)
Endte da opp med en OG på 1.058-1.060, 24ltr. til gjæring. Helte også mer ifra BB`en, gjennom en rustfri tesil (brukte den hele tappeperioden for å "plaske" mer) Etter helling satt jeg igjen med 24l, som sagt, og 1.ltr. med "griseri" i litermålet ifra tesilen.
Høres dette "ok" ut? Følte det gikk mye bedre 2. gang!
Cheers!
Da jeg brygget IPA`en, som var min 1, all-grain, gikk det litt "sådær", mye stress og styr. 6.6kg. malt, 23. ltr meskevann, 6kg. pale, 1kg. maris otter, 0.3kg. münchener og 0.3kg. cara50. Mesket da i 60. min. med manuell sirkulering (hvilket er helt greit), peiling av temp osv. Rørte mye (finknust) Skylte med ca. 15ltr. vann.
Utmesk ble mer eller mindre halvhjerta, og brygget kokte i 1 time med dosering av humle som anbefalt (30. g Centennial, 60. min, 30. g centennial, 10. min, 30.g cascade, 5. min, 30. g cascade, 1. min, 30.g centennial, 1. min) i. Tappa så forsiktig ned i en vinballong (glass) og gjæret ut. Ca. 25. ltr til gjæring. Startet på 1.055 og sluttet på 1.008 = ~6%. Tappa det 1. glasset idag, god på smak, men litt "vassent". Dog helt fornøyd.
Ringte en kar som har peil. på dette, som mente at jeg skulle oksidert vørteren før jeg satte den til gjæring, samt fokusere mer på utmesk. Javel!
Ikveld, etter prøvesmaking ble jeg tent, sveiva igang BB`en, 21ltr. vann, 5kg. pale og 0.2kg. cara. Mesket da i ca. 75. min, sirkulerte med BB`s pumpe og rørte mye i mesken (finknust), utmesk, opp til 78`c, 10.min. med sirkulering, og så skylling. Skylte med 10.ltr. vann. Kokte opp, koka i 10min. før humletilsetting startet (30. g Cascade, 60 min, 30. g cascade, 10.min, 40.g cascade, 1.min.)
Endte da opp med en OG på 1.058-1.060, 24ltr. til gjæring. Helte også mer ifra BB`en, gjennom en rustfri tesil (brukte den hele tappeperioden for å "plaske" mer) Etter helling satt jeg igjen med 24l, som sagt, og 1.ltr. med "griseri" i litermålet ifra tesilen.
Høres dette "ok" ut? Følte det gikk mye bedre 2. gang!
Cheers!