Jeg skal brygge meg en pils i morra - er ikke ølnærd, men glad i godt øl. Lenge siden sist og trenger litt oppfrisking:
Meske på vanlig måte, 2 steg 54 og 64 grader. Kjøle ned, sette dunken kaldt (5 grader) i en natt. Stikke om for å redusere mengden bunnfall. Tilsette gjær og sette dunken på ca 10 grader i 10 dager, heve temperaturen til 15 grader i 5 dager. Sette dunken kaldt ( 4 grader) i 14 dager for så å karbonere og tappe på flasker- sette flaskene på 20 grader i to uker og lagre på 4 til 6 grader i et par måneder.
Jeg har ikke eget kjølerom - så de temperaturene som beskrives er omtrentlige. Jeg evner ikke å å styre utetemperaturen - heldigvis! Høres dette greit ut? Kan jeg igjenbruke gjæren etter denne prosessen?
Meske på vanlig måte, 2 steg 54 og 64 grader. Kjøle ned, sette dunken kaldt (5 grader) i en natt. Stikke om for å redusere mengden bunnfall. Tilsette gjær og sette dunken på ca 10 grader i 10 dager, heve temperaturen til 15 grader i 5 dager. Sette dunken kaldt ( 4 grader) i 14 dager for så å karbonere og tappe på flasker- sette flaskene på 20 grader i to uker og lagre på 4 til 6 grader i et par måneder.
Jeg har ikke eget kjølerom - så de temperaturene som beskrives er omtrentlige. Jeg evner ikke å å styre utetemperaturen - heldigvis! Høres dette greit ut? Kan jeg igjenbruke gjæren etter denne prosessen?