Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Et delikat tema som sikkert flere har vært borti.
Dersom man har et bryggelag med 3-5 stykker, der alle har investert i utstyret, men det er ujevnt hvem som gjør hva og hvor ofte... hvordan fordeles det ferdige produktet?
Slik jeg ser det er det tre hovedoppgaver - brygging, tapping og vasking av flasker. Alle tre prosessene tar en kveld. Dersom alle gjør sin del, deles alt likt og alt er prima. Men erfaringsmessig vil det være slik at noen ikke har tid/mulighet til å være med på alt, og oppgavene kan gjerne bli ujevnt fordelt. Man kan selvsagt lage en fordelingsnøkkel som regner ut hvem som har vært med på hva og dermed finne ut hvor mye hver enkelt skal ha... men brygging skal jo være en sosial og jovial greie, så det blir også feil.
Noen som har noen tanker rundt dette?
Dersom man har et bryggelag med 3-5 stykker, der alle har investert i utstyret, men det er ujevnt hvem som gjør hva og hvor ofte... hvordan fordeles det ferdige produktet?
Slik jeg ser det er det tre hovedoppgaver - brygging, tapping og vasking av flasker. Alle tre prosessene tar en kveld. Dersom alle gjør sin del, deles alt likt og alt er prima. Men erfaringsmessig vil det være slik at noen ikke har tid/mulighet til å være med på alt, og oppgavene kan gjerne bli ujevnt fordelt. Man kan selvsagt lage en fordelingsnøkkel som regner ut hvem som har vært med på hva og dermed finne ut hvor mye hver enkelt skal ha... men brygging skal jo være en sosial og jovial greie, så det blir også feil.
Noen som har noen tanker rundt dette?