Bryggekjelen har blitt brukt til syltelaging!

Mornmorn

Pappa lagde sylte hjemme i år (kjempegøy og kjempegodt!) , og i behov av en stor kjele ble ølkjelen brukt til å koke grisehodet. Det ble en GOD del fell i det vannet.

Er det drlig for øllen hvis det er fettrester igjen i kjelen? Hvor grundig må den vaskes?
 
Den må vaskes ordentlig godt. Fett dreper skum. Dessverre gjør såperester også det.

Hvis du bruker såpe til å få ut alle fettrestene, så må du være veldig nøye når du skyller etterpå. En annen mulighet er å bruke krystallsoda. Det løser også fett, men dreper ikke skum. En annen fordel er at kystallsoda bare består av natriumkarbonat, og verken natrium-ioner eller karbonat-ioner (i små mengder) gjør noen skade på øl, være seg det smak aroma eller andre ting.
 
Du må vaske grundig ja. Er gryta rustfritt stål kan du kjøpe syre på en byggforretning, dette løser opp alt og gjør det skinnende rent. Syre er for å vaske betong før f.eks legging av fliser. Eller som Jokke sier så er krystallsoda bra.
 
Tilbake
Topp