Hei alle sammen.
Jeg er nå midt i bryggedag for mitt andre øl noensinne, og har litt tid til å fortelle hva jeg har gjort så langt.
Har ikke tatt meg vann over hode med oppskriften. Kjøpt et sett med red/amber-ale weyermann fra brygging.no og bruker kun det jeg fikk med derfra.
1. Har liten gryte, så jeg har kokt opp 18 liter vann og hatt det over i en sterilisert (sterkrens 20l) bøtte for nedkjøling til romtemp.
2. Har aktivert gjær med 35c vann i 15 min og hatt oppi litt kokt maltekstraktløsning. Håper gjæren ikke er død, da sliter jeg :duh:
3. Sitter nå og venter på å koke opp de siste 8 literne med vann og ekstrakt slik at jeg kan få ordna vørter.
4. Så lagrer jeg bøtta i et sted i huset med 20-25 grader siden jeg bruker overgjær.
Hvis noe av dette er feil er det bare å si ifra.
Gleder meg til å bli ferdig.
Jeg er nå midt i bryggedag for mitt andre øl noensinne, og har litt tid til å fortelle hva jeg har gjort så langt.
Har ikke tatt meg vann over hode med oppskriften. Kjøpt et sett med red/amber-ale weyermann fra brygging.no og bruker kun det jeg fikk med derfra.
1. Har liten gryte, så jeg har kokt opp 18 liter vann og hatt det over i en sterilisert (sterkrens 20l) bøtte for nedkjøling til romtemp.
2. Har aktivert gjær med 35c vann i 15 min og hatt oppi litt kokt maltekstraktløsning. Håper gjæren ikke er død, da sliter jeg :duh:
3. Sitter nå og venter på å koke opp de siste 8 literne med vann og ekstrakt slik at jeg kan få ordna vørter.
4. Så lagrer jeg bøtta i et sted i huset med 20-25 grader siden jeg bruker overgjær.
Hvis noe av dette er feil er det bare å si ifra.
Gleder meg til å bli ferdig.