Tenkte å brygge min første wit i morgen. Etter en fantastisk vellykket "NØ IPA hjemmebrygg" etter oppskrift her på forumet er nå selvtillitten på topp og jeg ser virkelig frem til en ny bryggedag!
Noen spørsmål dukker nødvendigvis opp hos en nybegynner. Oppskriften inneholder flaket hvete. Skal jeg kjøre denne gjennom mølla som med ale-malten, eller skal denne holdes utenfor?
Et annet spørsmål jeg lurer på er temperatur for lagring/"modning" på flasker. Jeg lagrer dem nå på rundt 18-20 grader, og har egentlig ingen alternativ pr nå. Spørsmålet blir derfor om i hvilken grad resultatet forringes av dette. Hva er egnetlig optimal lagringstemp for ale på flaske de første ukene?
Noen spørsmål dukker nødvendigvis opp hos en nybegynner. Oppskriften inneholder flaket hvete. Skal jeg kjøre denne gjennom mølla som med ale-malten, eller skal denne holdes utenfor?
Et annet spørsmål jeg lurer på er temperatur for lagring/"modning" på flasker. Jeg lagrer dem nå på rundt 18-20 grader, og har egentlig ingen alternativ pr nå. Spørsmålet blir derfor om i hvilken grad resultatet forringes av dette. Hva er egnetlig optimal lagringstemp for ale på flaske de første ukene?