Jeg skal nå i gang med å brygge øl for aller første gang og har selvsagt noen spørsmål. Jeg har søkt på flere nettsteder, men er litt usikker allikevel.
Jeg har kjøpt dette settet fra bryggselv.no:
https://www.bryggselv.no/råvarer/øl...ul-Allgrain-ølsett-25-liter102294-p0000019534
2 rør med dette gjæret følger med:
https://www.bryggselv.no/råvarer/gj...Ale-Ale-gjær-til-ølbrygging220009-p0000000137
Jeg lurer på følgende:
Jeg har kjøpt dette settet fra bryggselv.no:
https://www.bryggselv.no/råvarer/øl...ul-Allgrain-ølsett-25-liter102294-p0000019534
2 rør med dette gjæret følger med:
https://www.bryggselv.no/råvarer/gj...Ale-Ale-gjær-til-ølbrygging220009-p0000000137
Jeg lurer på følgende:
- Når man starter å meske, skal man først varme vannet og deretter tilsette maltet?
- Nå man skyller etter at meskingen er ferdig, skal skyllevannet være oppvarmet? Bør man skylle flere ganger?
- Er det lurt å bruke klarningsmiddel og gjærnæring? Gjerne fordeler/ulemper med dette.
- Etter at kokingen er ferdig og brygget skal over på gjæringskar, er det fordel å bruke sil slik at man slipper å få med mye grums?
- Måler man OG når brygget er ferdig kokt eller underveis i kokingen?
- Nå måler man FG?
- Kan gjæren nevnt over tilsettes eller bør man lage gjærstarter? I så fall hvordan lages gjærstarter?
- Gode tips på karbonering. Er det beste å tilsette sukker i hver flaske, eller er det bedre å lage sukkerlake å tilsette i brygget før flasking?
- Til sist, er det noe holdbarhet på det man brygger selv etter at det er ferdig til bruk? Eller kan det stå i årsvis?