Brygg som ikke vil slutte å gjære

Hei

Har en IPA laget på ekstrakt som nå har stått i 3 uker, og fortsatt er det liv i gjærlåsen(plopper ca hvert 2 minutt).
Ipan hadde OG på 1050 og jeg brukte 1335 British Ale II.
Begyner nå å bli litt redd for å la den stå på dunken lenger.
Er det noen som har vært borti noe lignende? er dette "normalt"?

bør jeg vente til det slutter å ploppe, eller bør jeg flaske nå?
 
Det trenger ikke nødvendigvis være gjæring som gjør at det slippes ut CO2. Ta SG-måling med et par dagers mellomrom og se om verdiene holder seg stabilt på et rimelig nivå for utgjæret øl (med hensyn til gjær, mesketemp (EDIT: Strøket, så nå at du baserte deg på ekstrakt), beluftning osv..)
EDIT: Ser at Wyeast 1335 attenuerer typisk 73-76%, så du burde vel kunne forvente deg noe i retning av 1.012 (±) dersom alt har vært normalt.
 
Tja. Du bør hvertfall til ploppinga har gitt seg før brygget havner på flaske... Ellers kan hende konsekvenser: Kapoff!!
Men 3 uker var lenge på såpass lav OG. Har gjærkaret stått i kaldeste laget kanskje?
 
Ølet kan være utgjæret og at det bare er Co2 en som siver ut, sagt på en litt annen måte:
akkurat idet ølet er utgjære er det ganske mye Co2 i det, noe av det vil over tid sive ut.
 
Tilbake
Topp