Brygg nr 2, IPA

Utfordringen er at jeg reiser på ferie på fredag og blir borte i 3 uker.. I morgen har den stått på primær i 10 dager. Hvis jeg ikke tapper i morgen får jeg ikke tappet før 18-19 juli. Dvs 27 dager på primær..
Hva vil være smartest?
Kan en løsning være å stikke om på ny gjæringstank? Hadde egentlig tenkt å flaske rett fra primær pga jeg ønsker å bevare mest mulig av aromaen fra tørrhumlingen.. 
 
hehe.. ser den  :laugh:

men spm mitt var egentlig hva som er best? å tappe i morgen eller vente i 3 uker til? Da vil den evnt stå på ca 20 grader..
 
Etter min smak manglet øllet litt bitterhet.. så litt mer bitterhumle hadde gjort seg.
Skal også sies at jeg kokte dette brygget på komfyren og jeg sleit med å få skikkelig kok på vørteren. så dette hadde muligens også noe å si for at ettersmaken var litt daff.
Har etter dette gått over til å koke med gass, noe som fungerer mye bedre for meg. Og nå smaker også bryggene mine mye bedre  :biersmile:
 
Tilbake
Topp