Etter at jeg var noe rask på avtrekkeren ved å sette mitt første brygg (begrenset kunnskaper om mesketemp, alpha% på humle osv) ser det ut til at dette brygget blir går i dass!
Så da får jeg forsøke igjen!
Har satt opp følgende oppskrift i Beer Smith:
Vørtermengde: 22,89 l
Sluttvolum: 20 l
Malt
4kg pale malt, Marris Otter
0,80kg crystal malt
0,80kg hvete malt
Vann
Har oppsett på batch sparging
Meskeskjema
60min 67 ºC
Humle
20 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 60 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 40 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 30 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 15 min
20 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 XL American Ale II, smackpack! Er det greit å ikke lage starter?
Estimated OG: 1065
Estimatet FG: 1016
IBU: 54,5
alc vol est: 6,4
Synspunkter på sammensetning, koketid, mesketid og temp?
Har også Cascade humle pellets 7,8%. Bør jeg flette disse inn i oppskriften?
Så da får jeg forsøke igjen!
Har satt opp følgende oppskrift i Beer Smith:
Vørtermengde: 22,89 l
Sluttvolum: 20 l
Malt
4kg pale malt, Marris Otter
0,80kg crystal malt
0,80kg hvete malt
Vann
Har oppsett på batch sparging
Meskeskjema
60min 67 ºC
Humle
20 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 60 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 40 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 30 min
15 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 15 min
20 gram Amarillo 9,7 % alfa pellets koketid 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 XL American Ale II, smackpack! Er det greit å ikke lage starter?
Estimated OG: 1065
Estimatet FG: 1016
IBU: 54,5
alc vol est: 6,4
Synspunkter på sammensetning, koketid, mesketid og temp?
Har også Cascade humle pellets 7,8%. Bør jeg flette disse inn i oppskriften?