Reinhard10
Norbrygg-medlem
Er det noen som har erfaringer med BrunWater1.25xls?
Jeg la inn en oppskrift for Munich Helles med følgende malt og salt profil for et 50 liter brygg:
10 kg Pilsner,
1.5 kg Vienna,
0.2 kg Acid,
0.2 kg Torrified Wheat,
5g Kalsiumklorid,
2.5g Gypsum.
Vannjusteringene er basert på Gahr Smith-Gahrsens eminente dokument fra noen år tilbake.
Vann fra Asker og Bærum vannverk:
Natrium: 2,1 mg/L
Kalsium: 5,8 mg/L
Sulfat: 3,8 mg/L
Klorid: 2,45 mg/L
Bikarbonat: 16,5 mg/L
Magnesium: 0,77
pH: 7,3
Alkalitet: 2,5 ppm
Hardhet: 1,1
BrunWater gir meg en pH på 5.33 som er så nær perfekt som jeg ønsker..
Dersom jeg kan stole på utregningene vil jeg fortsette å bruke dette regnearket for alle mine brygg, men jeg skulle ønske en bekreftelse fra Norbrygg miljøet.
Jeg la inn en oppskrift for Munich Helles med følgende malt og salt profil for et 50 liter brygg:
10 kg Pilsner,
1.5 kg Vienna,
0.2 kg Acid,
0.2 kg Torrified Wheat,
5g Kalsiumklorid,
2.5g Gypsum.
Vannjusteringene er basert på Gahr Smith-Gahrsens eminente dokument fra noen år tilbake.
Vann fra Asker og Bærum vannverk:
Natrium: 2,1 mg/L
Kalsium: 5,8 mg/L
Sulfat: 3,8 mg/L
Klorid: 2,45 mg/L
Bikarbonat: 16,5 mg/L
Magnesium: 0,77
pH: 7,3
Alkalitet: 2,5 ppm
Hardhet: 1,1
BrunWater gir meg en pH på 5.33 som er så nær perfekt som jeg ønsker..
Dersom jeg kan stole på utregningene vil jeg fortsette å bruke dette regnearket for alle mine brygg, men jeg skulle ønske en bekreftelse fra Norbrygg miljøet.