Bruke forskjellige gjærtyper til samme vørter

Hei

Da nærmer det seg første bryggedag på det nye bryggeriet, jeg lurer i den forbindelse på om vi skal dele vørteren i to og bruke 2 forskjellige typer gjær.
Det blir trolig til at vi satser på og sette 50L til gjæring, men det hadde vært artig og lage to forskjellige øl på samme vørteren (hvis det har noe for seg)?

Jeg regner med at vi kommer til og lage en Pale Ale, er det noen som har forslag til 2 gjærtyper som vil passe til dette? :help:

Evt. andre forslag og meninger rundt temaet mottas med glede :yes:
 
Jeg ville ha prøvd meg på noe som gir litt mer bredde jeg kanskje wlp500 trappist og så en wlp001 som igjen gjærer veldig rent.
 
WLP 001 og 051. Begge amerikanske typer som er gode til pale ales, i alle fall amerikanskinspirerte  ;)
 
Som nevnt over, en tørrgjær og en fersk, tilnærmet samme type. Dette vil gi en pekepinn om forskjellen på smak, og om tørrgjær er en grei erstatning hvis man skal spontanbrygge. Selvsagt med seriøs blindtest for de ferdige produktene.
 
Et annet forsøk er å benytte samme gjæren og gjære de to batchene på forskjellige temperaturer, e.g. i hver sin ende av gjærens trivselsområde.
 
Tilbake
Topp