Bruk og oppbevaring av kveik ring.

Har nettopp snekkret meg en kveik ring.
Er det noen som har noen tips til bruk og oppbevaring?

Min tanke er å bruke den kansje 2 til 4 ganger i året. Men nå som den er ny tenkte jeg det var lurt å legge den i einerlåg så jeg dreper det som eventuelt lever på den. Så tenkte jeg å ha den i gjæringsbøtta et par dager før jeg tørker den å Henger den et tørt sted.

MmsCamera_2019-12-30-18-09-37.jpg
 
Var vel å dra kveikringen gjennom krausen eller gjærkaka, og så henge til tørk som var praksis. Så henge den nedi vørteren et par timer når du skal bruke gjæra fra den.
 
Fin ring!

Det viktigste er vel at du har en tørr plass for oppbevaring av ringen mellom hver bruk slik at det ikke danner seg mugg på ringen.

Lars Marius Garshol sin blogg og bok hans har en del informasjon om bruk av kveikringene.
When did people start reusing yeast? f.eks.

Han har en bruker her på forumet også, men jeg kommer ikke på nick'et
 
Tilbake
Topp