Jon Kåre Aarskog
Norbrygg-medlem
Har satt en Saison med OG 1.050 og WLP566 gjær.
Har lyst å forsøke med en champagne-gjør som secondary for å få den crisp og tørr.
Noen som har gode tips her.
- Tørrgjær eller flytende?
- Mengde gjær/starter? Avhengig av OG når champagne gjær tilsettes?
- Stikke om til nytt gjærkar før tilsetning av champagne-gjær eller bare rett i primary fermenter?
- Temperatur ved champagn-gjæring.
Har prøvd å søke litt i forumet, men ikke funnet noen gode innlegg om temaet.
Har lyst å forsøke med en champagne-gjør som secondary for å få den crisp og tørr.
Noen som har gode tips her.
- Tørrgjær eller flytende?
- Mengde gjær/starter? Avhengig av OG når champagne gjær tilsettes?
- Stikke om til nytt gjærkar før tilsetning av champagne-gjær eller bare rett i primary fermenter?
- Temperatur ved champagn-gjæring.
Har prøvd å søke litt i forumet, men ikke funnet noen gode innlegg om temaet.