Brown ale kommentar ?

Brown ale

Pale ale malt 5,9 kg
Karamellmalt 0,3 kg
Sjokolademalt 0,1 kg

Golding pellets 60 g koke 1 time
Cascade pellets 10 g koke 30 min
Saaz pellets 10 g koke 5 min

Lys sirup 0,5 kg tilsatt etter 55 min koking

White labs California ale i 1 liter starter

Gjæres ved 16-20 grader i 2 uker.

Modnes i kjellertemp.

OG 1056
FG 1009
ca. 6%

OG-FGx1000/7,6 = ABV (%)

18/1-13

-Kompaktbryggeriet full med vann (15cm under kant).

-Mesket i 65 grader i 90 min.

-Fikk vørter opp til 80 grader.

-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.

-Fjernet øverste laget med malt.

-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.

-Målte OG til 1054 ved 20 grader.

-Vørter koker og humle tilsettes som i oppskrift, etter 55 min tilsatte vi sirup og satt i kjøleren(desinfisering). Kjølingen ble satt igang etter 1 time koking. Kjøling tok ca. 1 time. Tappet av vørter for å måle OG. Når Vørteren var 25 grader så tappet vi det over i gjæringskaret og gjær ble tilsatt.

-OG ble målt til 1056

- 26 liter vørter på gjærdunken

-Står til gjæring på 16 grader.
 
Ok takk..... det vil si 16- 20 grader ? Sank vel noen grader når vi tappet den over i bøtta da håper jeg.
 
Tilbake
Topp