Brown ale
Pale ale malt 5,9 kg
Karamellmalt 0,3 kg
Sjokolademalt 0,1 kg
Golding pellets 60 g koke 1 time
Cascade pellets 10 g koke 30 min
Saaz pellets 10 g koke 5 min
Lys sirup 0,5 kg tilsatt etter 55 min koking
White labs California ale i 1 liter starter
Gjæres ved 16-20 grader i 2 uker.
Modnes i kjellertemp.
OG 1056
FG 1009
ca. 6%
OG-FGx1000/7,6 = ABV (%)
18/1-13
-Kompaktbryggeriet full med vann (15cm under kant).
-Mesket i 65 grader i 90 min.
-Fikk vørter opp til 80 grader.
-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.
-Fjernet øverste laget med malt.
-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.
-Målte OG til 1054 ved 20 grader.
-Vørter koker og humle tilsettes som i oppskrift, etter 55 min tilsatte vi sirup og satt i kjøleren(desinfisering). Kjølingen ble satt igang etter 1 time koking. Kjøling tok ca. 1 time. Tappet av vørter for å måle OG. Når Vørteren var 25 grader så tappet vi det over i gjæringskaret og gjær ble tilsatt.
-OG ble målt til 1056
- 26 liter vørter på gjærdunken
-Står til gjæring på 16 grader.
Pale ale malt 5,9 kg
Karamellmalt 0,3 kg
Sjokolademalt 0,1 kg
Golding pellets 60 g koke 1 time
Cascade pellets 10 g koke 30 min
Saaz pellets 10 g koke 5 min
Lys sirup 0,5 kg tilsatt etter 55 min koking
White labs California ale i 1 liter starter
Gjæres ved 16-20 grader i 2 uker.
Modnes i kjellertemp.
OG 1056
FG 1009
ca. 6%
OG-FGx1000/7,6 = ABV (%)
18/1-13
-Kompaktbryggeriet full med vann (15cm under kant).
-Mesket i 65 grader i 90 min.
-Fikk vørter opp til 80 grader.
-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.
-Fjernet øverste laget med malt.
-Skylte med 5 liter vann på 80 grader.
-Målte OG til 1054 ved 20 grader.
-Vørter koker og humle tilsettes som i oppskrift, etter 55 min tilsatte vi sirup og satt i kjøleren(desinfisering). Kjølingen ble satt igang etter 1 time koking. Kjøling tok ca. 1 time. Tappet av vørter for å måle OG. Når Vørteren var 25 grader så tappet vi det over i gjæringskaret og gjær ble tilsatt.
-OG ble målt til 1056
- 26 liter vørter på gjærdunken
-Står til gjæring på 16 grader.