Espen Breivik
Fylkesstyre
Første øl med bærtilsetning. Splittet en batch med Berliner Weisse, satt noen liter i et omstikkingskar for senere flasking. Der tilsatte jeg 400 g bær som man får i frysedisken i butikken. Bærene hadde jeg tint opp, tilsatt litt vann og varmet opp til 76-80 C og holdt denne temperaturen i 15 min. Jeg kokte 2 humleposer og helte bærmassen oppi og slengte de oppi omstikkingskaret. Der har de nå ligget i 14 dager.
Har tappet av og smakt 3-4 ganger, senest for 1 ukes tid siden - det har smakt helt OK. Av en eller annen grunn har jeg ikke åpneg og sett oppi før jeg var i gang med flaskingen og så at humleposene hadde et hvitt belegg oppå seg. Det var ingenting på overflaten av selve ølet - det så helt rent ut. Bærene inni var blitt litt brune og humleposene var svakt grønnfarget, så det var ikke noe grønt i selve det laget. Var nesten litt "gele-aktig". Det luktet også helt normalt.
Spørsmålet er om dette er en utfelling av noe slag eller om det er infisert. Glemte seff. å måle FG siden jeg ble så forfjamset - det kunne jo gitt en indikasjon på om noe var galt, og nå har jeg tilsatt sukkerlake på flaskene så det er litt for sent.
Tok bilde av de oppfiskede posene. Nå er jeg usikker på om jeg har laget giftige flaskebomber eller om dette er normalt. Noen som har noen erfaringer? Fant ikke så mye på forumet som jeg tror var relevant etter et kjapt søk.
Har tappet av og smakt 3-4 ganger, senest for 1 ukes tid siden - det har smakt helt OK. Av en eller annen grunn har jeg ikke åpneg og sett oppi før jeg var i gang med flaskingen og så at humleposene hadde et hvitt belegg oppå seg. Det var ingenting på overflaten av selve ølet - det så helt rent ut. Bærene inni var blitt litt brune og humleposene var svakt grønnfarget, så det var ikke noe grønt i selve det laget. Var nesten litt "gele-aktig". Det luktet også helt normalt.
Spørsmålet er om dette er en utfelling av noe slag eller om det er infisert. Glemte seff. å måle FG siden jeg ble så forfjamset - det kunne jo gitt en indikasjon på om noe var galt, og nå har jeg tilsatt sukkerlake på flaskene så det er litt for sent.
Tok bilde av de oppfiskede posene. Nå er jeg usikker på om jeg har laget giftige flaskebomber eller om dette er normalt. Noen som har noen erfaringer? Fant ikke så mye på forumet som jeg tror var relevant etter et kjapt søk.