ChristopherB
Norbrygg-medlem
Hei!
Har fått en oppskrift fra Punk IPA clone i brew your own magazine. Denne er på engelsk og siden jeg skal brygge min aller første batch nå til helgen er jeg litt for usikker på ting merker jeg
Jeg har en BB30 og råvarene er handlet inn.
Jeg kan jo skrive fremgangsmåten her som det står på engelsk så hvis noen kunne forklart/oversatt det på norsk til en nybegynner ville jeg blitt veldig gla!
Step by Step
Mash grains at 149F (65 C) for 1 hour and sparge to collect about 6.0 gallons (23 L) of wort. Boil for 90 minutes with Columbus hops at start and Ahtanum at knock-out. Cool, and add yeast as a 1-quart (1L) starter prepared 2-3 days earlier. Oxygenate well and let ferment for 3-5 days.Rack into a secondary fermenter and add amarillo hops in a sanitized muslin bag. Rack after one to two weeks, and bottle or keg as desired.
For det første , er det 23 L jeg skal koke opp? til ca 72C? Får man ikke 65C da når man tilsetter malt? Og hvordan beregner man skyllevann til denne oppskriften? Skal bli 19L
Det står i oppskrifte at Ahtanum skal være i 0 min (At knock-out) kan noen forklare det kjapt?
Amarillo skal tørrhumles , leser jeg riktig utifra oppskriften at det skal flyttes over til ett nytt gjæringskar (Må man det??) og hive opp i pellets?
Jeg har 2 beholdere fra white labs , skal ikke de bare ristes / åpnes forsiktig og helles i vørteren? Må jeg lage 1L med noe greier her?
Så står det helt på slutten i oppskriften : 1 Cup corn sugar (for priming) Hva betyr det og hvor skal det tilsettes?
Sikkert mye dumme nybegynner spørsmål , men sliter litt med å forstå denne oppskriften og fremgangsmåte og vil helst ha svar på mest mulig før jeg vrir igang min BB30
Håper på mange gode svar!
På forhånd takk!!
Har fått en oppskrift fra Punk IPA clone i brew your own magazine. Denne er på engelsk og siden jeg skal brygge min aller første batch nå til helgen er jeg litt for usikker på ting merker jeg
Jeg har en BB30 og råvarene er handlet inn.
Jeg kan jo skrive fremgangsmåten her som det står på engelsk så hvis noen kunne forklart/oversatt det på norsk til en nybegynner ville jeg blitt veldig gla!
Step by Step
Mash grains at 149F (65 C) for 1 hour and sparge to collect about 6.0 gallons (23 L) of wort. Boil for 90 minutes with Columbus hops at start and Ahtanum at knock-out. Cool, and add yeast as a 1-quart (1L) starter prepared 2-3 days earlier. Oxygenate well and let ferment for 3-5 days.Rack into a secondary fermenter and add amarillo hops in a sanitized muslin bag. Rack after one to two weeks, and bottle or keg as desired.
For det første , er det 23 L jeg skal koke opp? til ca 72C? Får man ikke 65C da når man tilsetter malt? Og hvordan beregner man skyllevann til denne oppskriften? Skal bli 19L
Det står i oppskrifte at Ahtanum skal være i 0 min (At knock-out) kan noen forklare det kjapt?
Amarillo skal tørrhumles , leser jeg riktig utifra oppskriften at det skal flyttes over til ett nytt gjæringskar (Må man det??) og hive opp i pellets?
Jeg har 2 beholdere fra white labs , skal ikke de bare ristes / åpnes forsiktig og helles i vørteren? Må jeg lage 1L med noe greier her?
Så står det helt på slutten i oppskriften : 1 Cup corn sugar (for priming) Hva betyr det og hvor skal det tilsettes?
Sikkert mye dumme nybegynner spørsmål , men sliter litt med å forstå denne oppskriften og fremgangsmåte og vil helst ha svar på mest mulig før jeg vrir igang min BB30
Håper på mange gode svar!
På forhånd takk!!