Tenkte jeg skulle prøve meg på en kloning av denne.
Fant oppskriften her:
http://brewblog.beerbarons.org/inde...&filter=glazewski&action=scale&id=161#recipe
Men jeg finner også følgende innspill på forumet:
Jeg har da kommet frem til følgende oppskrift:
til 19 liter
4,8 kg Maris Otter Pale Ale Malt 4.5-5.5 EBC - Thomas Fawcett
0,7 kg Carahell® 25 EBC
0,45 kg Crystal Malt 120-140 EBC - Thomas Fawcett
0,45 kg roasted barley
0,18 kg Chocolate malt
0,5kg Kandissukker mørkt knust
? gram kakao
37 gram Galena 90 min
28 gram first gold 0 min
og gjær..
Også har jeg noen spørsmål.
er veldig usikker på cara/crystalmalten men måtte finne noe de har på lager hos vin og bar (siden det er der jeg stort sett handler).
Når skal kandisukkertet tilsettes?
Når tilsetter jeg kakao, og hvordan gjør jeg det (for å få det til og blande seg)? Skal jeg koke det med litt vann i 15 min?
Kom med innspill!
Fant oppskriften her:
http://brewblog.beerbarons.org/inde...&filter=glazewski&action=scale&id=161#recipe
Men jeg finner også følgende innspill på forumet:
neslekkim skrev:GeirH skrev:Har brygget IPA-en, ja, og den ble aldeles nydelig. Absolutt en favoritt i kjøleskapet nå for tiden. Har dessverre ikke rukket å sammenligne med Brew Dog sin Punk IPA, så kan ikke si noe om hvor mye den ligner.
Jeg synes i hvertfall den er lettdrikkelig (ikke mye maltkarakter med kun maris otter), med passe bitterhet og humlearoma. Denne blir det garantert brygget mer av, etter nøyaktig samme oppskrift
RipTide Stout-en skal vi nok prøve oss på snart, men ikke med utgangspunkt i BYO-oppskriften. Tror vi heller går for en versjon av denne, der vi bytter ut Fuggles med first gold (siden det er det Brew Dog selv opplyser her), og kun bruker vanlig krystallmalt, ikke den mørke.
Oppskriften der er ikke riktig da, James Watt fortalte mye av den, f.eks benytter de Carafa III special (iallefall dehusked/debittered) samt at de tilsetter sjokolade på iløpet av gjæringa.
(var på ølsmaking med brewdog/james ikveld)
Jeg har da kommet frem til følgende oppskrift:
til 19 liter
4,8 kg Maris Otter Pale Ale Malt 4.5-5.5 EBC - Thomas Fawcett
0,7 kg Carahell® 25 EBC
0,45 kg Crystal Malt 120-140 EBC - Thomas Fawcett
0,45 kg roasted barley
0,18 kg Chocolate malt
0,5kg Kandissukker mørkt knust
? gram kakao
37 gram Galena 90 min
28 gram first gold 0 min
og gjær..
Også har jeg noen spørsmål.
er veldig usikker på cara/crystalmalten men måtte finne noe de har på lager hos vin og bar (siden det er der jeg stort sett handler).
Når skal kandisukkertet tilsettes?
Når tilsetter jeg kakao, og hvordan gjør jeg det (for å få det til og blande seg)? Skal jeg koke det med litt vann i 15 min?
Kom med innspill!