brettanomyces barleywine

Trodlabrygg

Norbrygg-medlem
Hei godtfolk

Har satt en barleywine med OG 1.108 på slurry av brett L og brett C. SG etter 10 uker er utrolige 1.003.
Tenkte å flaske denne snart og er litt usikker på om Mr.brettanomyces er død pga. høy %.

Har to alternativer som jeg tenker:

Bare tilføre sukkerlake 5g/liter og satse på brettanomyces lever eller tilsette litt WLP099 super high gravity sammen med sukkerlake.
Hva mener dere er lurest? Har dere noen andre forslag?
 
Denne må vel lagres lenge uansett, jeg ville forsøkt med litt 099 i flaskekaret. Den merker du ikke mye fra etter lengre lagring uansett.
 
Det vil ha ganske mye å si for smaken om du tilsetter vanlig gjær i tillegg til bretten.
Jeg hadde kun brukt sukker.
 
Erfaringsmessig vil det vel ikke ha så mye å si ved flasking, Bernts? Jeg kan se det hvis man begynner mes normal gjær, for så å tilsette brett.
 
Takker for svar.
Tror jeg går for å bare bruke sukkerlake. Satser på bretten lever. Er redd for at smaksprofilen blir ødelagt ved å tilsette en annen gjær type.
 
Tilbake
Topp