Hei,
vi har nå laget hveteøl for 2. gang. Første gang ble den totalt mislykket, da det brant seg skikkelig under kokingen, og ølen smakte aske.
Siden da har vi bygget ny koker, denne gangen av labb-dunk og 3 vannkokerelementer som kontrolleres av dimmere.
Denne gangen kokte vi på lav intensitet, og elementene ble ikke svarte, likevel smaker resultatet svidd. Ikke så ille at det ikke kan drikkes, men heller ikke spesielt godt. Vi har laget andre øltyper i mellomtiden uten liknende problem.
Jeg går ut ifra at hveteølen svir seg lettere på grunn av at den er tykkere i konsistensen. Nå begynner tiden å nærme seg for juleøl, og ting med veldig høy OG. Er dette bare å glemme?
Hvordan har dere løst dette problemet? Må jeg sette i flere koke-elementer for å få økt overflate på varme-elementene? Kjøpe 3 til og seriekoble parvis?
vi har nå laget hveteøl for 2. gang. Første gang ble den totalt mislykket, da det brant seg skikkelig under kokingen, og ølen smakte aske.
Siden da har vi bygget ny koker, denne gangen av labb-dunk og 3 vannkokerelementer som kontrolleres av dimmere.
Denne gangen kokte vi på lav intensitet, og elementene ble ikke svarte, likevel smaker resultatet svidd. Ikke så ille at det ikke kan drikkes, men heller ikke spesielt godt. Vi har laget andre øltyper i mellomtiden uten liknende problem.
Jeg går ut ifra at hveteølen svir seg lettere på grunn av at den er tykkere i konsistensen. Nå begynner tiden å nærme seg for juleøl, og ting med veldig høy OG. Er dette bare å glemme?
Hvordan har dere løst dette problemet? Må jeg sette i flere koke-elementer for å få økt overflate på varme-elementene? Kjøpe 3 til og seriekoble parvis?