Hei!
Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av bryggeriet jeg lager meg.
Først litt om opplegget: Bryggeriet er et herms opplegg, med tre kjeler.
-Hlt med hermssløyfe
-Meskekjel
-Kokekjel
Hlt og meskekjel er på 50 liter, kokekjelen på ca 80. Kontrollpanelet er ikke ferdig ennå, mangler noen deler. Tok derfor og lagde en midlertidlig løsning i en boks.
Kjører med to pumper, en til herms og en for omrøring i hlt.
De som kjenner til "the electric brewery" ser hvor inspirasjonen er hentet fra!
Har kun brukt det tre ganger, og har fortsatt noen problemer. Bla vanskelig å få opp temp etter at jeg har hatt i kornet i meskekjelen.
Dette er i teorien greit, men har til nå vist seg vanskelig å få til. Jeg tror bla tykkelsen på maltseng/grovere kverning kan løse noe av problemet, (meskekjel har en diameter på 40 cm,
så maltsenga blir tykk ved store øl).
Hvis noen har erfaringer med dette tar jeg gjerne imot innspill!!
Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av bryggeriet jeg lager meg.
Først litt om opplegget: Bryggeriet er et herms opplegg, med tre kjeler.
-Hlt med hermssløyfe
-Meskekjel
-Kokekjel
Hlt og meskekjel er på 50 liter, kokekjelen på ca 80. Kontrollpanelet er ikke ferdig ennå, mangler noen deler. Tok derfor og lagde en midlertidlig løsning i en boks.
Kjører med to pumper, en til herms og en for omrøring i hlt.
De som kjenner til "the electric brewery" ser hvor inspirasjonen er hentet fra!
Har kun brukt det tre ganger, og har fortsatt noen problemer. Bla vanskelig å få opp temp etter at jeg har hatt i kornet i meskekjelen.
Dette er i teorien greit, men har til nå vist seg vanskelig å få til. Jeg tror bla tykkelsen på maltseng/grovere kverning kan løse noe av problemet, (meskekjel har en diameter på 40 cm,
så maltsenga blir tykk ved store øl).
Hvis noen har erfaringer med dette tar jeg gjerne imot innspill!!