Måtte en snartur i garasjen for å se hvordan det sto til med min IPA.
Så viser det seg at den vesle rakkeren har gått fra 1.075 til 1.012 på 9 dager! Det plopper fortsatt, og ligger et tykt seigt lag av S-05 på toppen. Ølet er grått av gjær, men lukter friskt og smaker bra - med en tydelig smak av alkohol.
Det ble en lang og kald mesk denne gangen (6 timer på ca 65-63C).
Siden US-05 er kjent for å gjære langt ned (foreløpig 84%) reduserte jeg humla til ca 70IBU. Gjæret kaldt, rikelig O2.
Men 8,25% ABV da mann!
Vurderer å koke sirup på noen liter vørter fra samme brygg, kanskje også steepe litt crystalmalt og tilsette det før tørrhumlingen for å heve FG etpar hakk.
Noen andre som har prøvd seg på noe lignende for å redde / ødelegge et brygg?
RR Torpedo - rebrew #1 (American IPA)
Original Gravity (OG): 1.075
Final Gravity (FG): 1.012
Alcohol (ABV): 8.25 %
Colour (SRM): 11.5 (EBC): 22.6
Bitterness (IBU): 70.7 (Average)
51.43% Pale Ale Malt
22.86% Maris Otter Malt
17.14% Pilsner
4.57% Crystal 60
4% Crystal 30
0.5 g/L Galena (13% Alpha) @ 90 Minutes (Boil)
0.8 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
1 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
1.6 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
1.6 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
1.2 g/L Citra (13.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
1.2 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
0.8 g/L Citra (13.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.2 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
0.8 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
0.2 g/L CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash)
Single step Infusion at 65-63°C for 360 Minutes. Boil for 90 Minutes
Fermented at 16-18°C with Safale US-05
Så viser det seg at den vesle rakkeren har gått fra 1.075 til 1.012 på 9 dager! Det plopper fortsatt, og ligger et tykt seigt lag av S-05 på toppen. Ølet er grått av gjær, men lukter friskt og smaker bra - med en tydelig smak av alkohol.
Det ble en lang og kald mesk denne gangen (6 timer på ca 65-63C).
Siden US-05 er kjent for å gjære langt ned (foreløpig 84%) reduserte jeg humla til ca 70IBU. Gjæret kaldt, rikelig O2.
Men 8,25% ABV da mann!
Vurderer å koke sirup på noen liter vørter fra samme brygg, kanskje også steepe litt crystalmalt og tilsette det før tørrhumlingen for å heve FG etpar hakk.
Noen andre som har prøvd seg på noe lignende for å redde / ødelegge et brygg?
RR Torpedo - rebrew #1 (American IPA)
Original Gravity (OG): 1.075
Final Gravity (FG): 1.012
Alcohol (ABV): 8.25 %
Colour (SRM): 11.5 (EBC): 22.6
Bitterness (IBU): 70.7 (Average)
51.43% Pale Ale Malt
22.86% Maris Otter Malt
17.14% Pilsner
4.57% Crystal 60
4% Crystal 30
0.5 g/L Galena (13% Alpha) @ 90 Minutes (Boil)
0.8 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
1 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
1.6 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
1.6 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
1.2 g/L Citra (13.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
1.2 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
0.8 g/L Citra (13.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.2 g/L Crystal (2.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
0.8 g/L Magnum (14.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
0.2 g/L CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash)
Single step Infusion at 65-63°C for 360 Minutes. Boil for 90 Minutes
Fermented at 16-18°C with Safale US-05