Morten Bergsaker
Norbrygg-medlem
Vet det et mange måter å hurtig karbonere øl på, men lurte på om noen hadde erfaring med blichmann quickcarb? På henholdsvis 12 og 19 L Cornelius fat, forskjell på tider?
Ikke erfaringer med den, men har bygget akkurat det samme selv.
Ølet tar ikke opp mye CO2 etter 40 min, men etter 1t er den hvertfall ferdig.
Det digge er at den ikke overkarbonerer. Så kan stå i 4-5timer uten at det blir for mye.
Edit: bruker bare 19L, så vet ikke om det eventuelt går raskere med mindre fat
Må man ha sandal og rosa hammer?Skal mekke en liste. Er noen endringer jeg ville gjort om jeg skulle byggd på nytt (min ble bygd for over 2 år siden)
Må man ha sandal og rosa hammer?
Har sett en del av disse DIY løsningene og er jo mye billigere. Iforhold til 12 og 19 liter fat var det gøy å få bekreftet at det ikke over karboneres selv om det er mindre volum. Takk for svar
Sent from my J9110 using Tapatalk
har du rett temperatur og trykk kan det aldri bli overkarbonert, volum er irrelevant.
Er jo helt sant blir vel mettet med CO2 etterhvert, de gangene jeg har tulla det til har vært med høyt trykk og risting i noen minutter
Vet det et mange måter å hurtig karbonere øl på, men lurte på om noen hadde erfaring med blichmann quickcarb? På henholdsvis 12 og 19 L Cornelius fat, forskjell på tider?
Trykket er senket til serveringsstykk