Erlend H.
Norbrygg-medlem
Som fersk ølbrygger er det vel ikke til å unngå at man må gjøre noen forsøk før man lærer utstyret og prosessen å kjenne, og i mitt tilfelle så har resultatene blitt litt variable kan man vel si.
Mitt første brygg (APA) ble ikke så verst, det ble ihvertfall tomt på fatet etter 14 dager og rakk aldri å bli lagret lenge nok til at det egentlig ble helt ferdig.
Brygg nr. 2 var også en APA, men laget denne nesten bare med basismalt. Kombinert med dårlig utbytte og noe svak gjæring så sitter jeg nå med 17 l lyst øl på 4,2% som er ganske tam i smaken. Brygg nr 3 er en Porter, der ga jeg på litt ekstra og brukte nok litt mye crystal og chocolate malt her. Ganske mye, for å være ærlig. Denne er på 5,4% og smaker i overkant mye av sterk kokekaffe og mørk sjokolade. Onde tunger i familien mente at dette muligens kunne brukes til asfaltproduksjon...
Så kommer da dagens spørsmål: Går det an å blande litt av disse to bryggene, i et forsøk på å lage noe mer... tja, skal vi si familievennlig drikke?
Erlend.
Mitt første brygg (APA) ble ikke så verst, det ble ihvertfall tomt på fatet etter 14 dager og rakk aldri å bli lagret lenge nok til at det egentlig ble helt ferdig.
Brygg nr. 2 var også en APA, men laget denne nesten bare med basismalt. Kombinert med dårlig utbytte og noe svak gjæring så sitter jeg nå med 17 l lyst øl på 4,2% som er ganske tam i smaken. Brygg nr 3 er en Porter, der ga jeg på litt ekstra og brukte nok litt mye crystal og chocolate malt her. Ganske mye, for å være ærlig. Denne er på 5,4% og smaker i overkant mye av sterk kokekaffe og mørk sjokolade. Onde tunger i familien mente at dette muligens kunne brukes til asfaltproduksjon...
Så kommer da dagens spørsmål: Går det an å blande litt av disse to bryggene, i et forsøk på å lage noe mer... tja, skal vi si familievennlig drikke?
Erlend.