Blanding av gjærtyper - blir det samarbeid eller krig og "fusel" ?

Har 2x24 liter bohemian pils til gjæring 10,5 gr. OG 1050
den ene dunken med 34/70, er egenlig en blanding mht gjær. Jeg drysset og rørte inn 2 pk 34/70 rett i vørteren som var nedkjølt til 13 gr. Fikk deretter panikk når jeg leste på Fermentis sine sider at dersom man drysser tørrgjæren rett i vørteren uten rehydrering må vørteren være over 20 gr, min var nedkjølt til 13. :(
Fikk panikk og rørte inn en pk rehydrert s-23 i tillegg som jeg hadde i reserve. Gjæringen kom heldigvis igang etter ett døgn.
Men Er svært spent på resultatet når der er 2/3 34/70 og 1/3 s-23.
Vil de lage godt øl i samarbeid ? Eller blir det gjærkrig og fusel ? :)
 
Så lenge gjærtypane har same temperatur-range er dette ikkje noko problem. Eg kan ikkje sjå noko fare for krig eller fusels her. Lat gjæren kose seg med sukkeret...
 
Tilbake
Topp