Gahr
Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bekksvinger
OG: 1.050
FG: 1.003
Farve (beregnet): EBC
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
16000 gram 80 % Maris Otter Pale Malt 5 EBC
1500 gram 7,5 % Roasted Barley 1400 EBC
750 gram 3,75 % Chocolate malt 1100 EBC
750 gram 3,75 % Pale Chocolate malt 625 EBC
500 gram 2,5 % Dark Crystal malt 300 EBC
500 gram 2,5 % Special B 350 EBC
Vann
30 l til skylling
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP001 Bunnfall 2,5 l øl m/slurry og trub
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 228 dager ved 17 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.02.2010
Tappedato: 14.09.2010
Kommentar: Brygget består av glattvannet fra en Imperial Stout, som jeg ikke hadde hjerte til å tømme ut. Det egentlige brygget hadde en OG på 1.092, mens glattvannet hadde SG på 1.050. Vørteren er ikke kokt eller tilsatt humle, annet enn det som måtte være i 2,5 liter skogsøl (krydret med pors, granskudsirup, aroniasaft, einerbær og humle), og er trolig derfor syrnet av melkesyrebakterier eller andre uhumskheter fra meskingen. Det opprinnelige brygget var på 50 liter, og disse 25 kom da i tillegg, derfor de store mengdene malt, og litt merkelige verdier i forhold til dette sidebrygget.[/tt]
Navn på brygget: Bekksvinger
OG: 1.050
FG: 1.003
Farve (beregnet): EBC
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
16000 gram 80 % Maris Otter Pale Malt 5 EBC
1500 gram 7,5 % Roasted Barley 1400 EBC
750 gram 3,75 % Chocolate malt 1100 EBC
750 gram 3,75 % Pale Chocolate malt 625 EBC
500 gram 2,5 % Dark Crystal malt 300 EBC
500 gram 2,5 % Special B 350 EBC
Vann
30 l til skylling
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP001 Bunnfall 2,5 l øl m/slurry og trub
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 228 dager ved 17 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.02.2010
Tappedato: 14.09.2010
Kommentar: Brygget består av glattvannet fra en Imperial Stout, som jeg ikke hadde hjerte til å tømme ut. Det egentlige brygget hadde en OG på 1.092, mens glattvannet hadde SG på 1.050. Vørteren er ikke kokt eller tilsatt humle, annet enn det som måtte være i 2,5 liter skogsøl (krydret med pors, granskudsirup, aroniasaft, einerbær og humle), og er trolig derfor syrnet av melkesyrebakterier eller andre uhumskheter fra meskingen. Det opprinnelige brygget var på 50 liter, og disse 25 kom da i tillegg, derfor de store mengdene malt, og litt merkelige verdier i forhold til dette sidebrygget.[/tt]