Jeg og min kone var noen dager i London i høstferien. Uplanlagt var også mine foreldre der på samme tid. De bodde i sjømannskirken de og i kjøleskapet i leiligheten fant de noen bokser med en øl kalt bishops finger(litt morsomt navn etter hvor de bodde ). På boksen står den omtalt som kentish strong ale med avb på 5,4%. Dette er et veldig godt øl medley god malt smak, passe bitter og lite smak av humle. Jeg fant "clone" en oppskrift, dette blir nok mitt neste brygg, og er som følger:
All grain, premium bitter
Batch size 21 L (gjærbart volum)
OG 1.055
FG 1.013
Malt/korn
3.3 kg gladfield pilsner 72.2%
340 g torrified wheat 7.4%
450 g flaked corn 9.8%
369 g gladfield medium crystal 8.1%
113 g UK amber 2.5%
Humle
21 g target pellets - alpha 9.2 - 90 min
16 g east Kent goldings -alpha 5 - 15 min
16 g styrian goldings - alpha 5.5 - 15 min
28 g east Kent goldings - alpha 5 - 1 min
Annet
1 ts irish Moss - kokes 15 min
Mesk - 66 grader C i 90 min
Gjær
wyeast thames valley ale 1275 (214 billioner celler, 2 rør eller med starter)
17 grader C
All grain, premium bitter
Batch size 21 L (gjærbart volum)
OG 1.055
FG 1.013
Malt/korn
3.3 kg gladfield pilsner 72.2%
340 g torrified wheat 7.4%
450 g flaked corn 9.8%
369 g gladfield medium crystal 8.1%
113 g UK amber 2.5%
Humle
21 g target pellets - alpha 9.2 - 90 min
16 g east Kent goldings -alpha 5 - 15 min
16 g styrian goldings - alpha 5.5 - 15 min
28 g east Kent goldings - alpha 5 - 1 min
Annet
1 ts irish Moss - kokes 15 min
Mesk - 66 grader C i 90 min
Gjær
wyeast thames valley ale 1275 (214 billioner celler, 2 rør eller med starter)
17 grader C