Har fått veldig sansen for dette ølet, lyst til å prøve meg på noe lignende.
Det ligger overraskende lite på nettet, men fant en klone på et australsk forum: http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=53546
Med utgangspunkt i den har jeg satt opp mitt eget forsøk. Ganske lav mesketemp for å matche en lav utgjæringsgrad fra 1968/002-gjæren. Har aldri brukt denne gjæren, men ut fra det jeg leser ser det lovende ut for dette ølet. Litt fruktig, litt restsødme.
Kanskje litt for komplisert humleskjema, usikker på om jeg tørrhumler eller bare smeller alt i som aromahumle i whirlpool. Har 200gr av Challenger og Cascade.
Noen innspill?
Nesleøl
English IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 50.0
Total Grain (kg): 12.800
Total Hops (g): 400.00
Original Gravity (OG): 1.057 (°P): 14.0
Final Gravity (FG): 1.017 (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.30 %
Colour (SRM): 8.8 (EBC): 17.3
Bitterness (IBU): 46.4 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
12.000 kg Maris Otter Malt (93.75%)
0.400 kg Crystal 20 (3.12%)
0.400 kg Crystal 60 (3.12%)
Hop Bill
----------------
60.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (1.2 g/L)
60.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)
Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.
Fermented at 18°C with Wyeast 1968 - London ESB Ale
Recipe Generated with BrewMate
Det ligger overraskende lite på nettet, men fant en klone på et australsk forum: http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=53546
Med utgangspunkt i den har jeg satt opp mitt eget forsøk. Ganske lav mesketemp for å matche en lav utgjæringsgrad fra 1968/002-gjæren. Har aldri brukt denne gjæren, men ut fra det jeg leser ser det lovende ut for dette ølet. Litt fruktig, litt restsødme.
Kanskje litt for komplisert humleskjema, usikker på om jeg tørrhumler eller bare smeller alt i som aromahumle i whirlpool. Har 200gr av Challenger og Cascade.
Noen innspill?
Nesleøl
English IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 50.0
Total Grain (kg): 12.800
Total Hops (g): 400.00
Original Gravity (OG): 1.057 (°P): 14.0
Final Gravity (FG): 1.017 (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.30 %
Colour (SRM): 8.8 (EBC): 17.3
Bitterness (IBU): 46.4 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
12.000 kg Maris Otter Malt (93.75%)
0.400 kg Crystal 20 (3.12%)
0.400 kg Crystal 60 (3.12%)
Hop Bill
----------------
60.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (1.2 g/L)
60.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)
Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.
Fermented at 18°C with Wyeast 1968 - London ESB Ale
Recipe Generated with BrewMate