Hei likesinnede ølhunder...
Jeg er rykende fersk på forumet såvel som i ølbryggingens edle kunst. Jeg har foreløpig bare ett eneste brygg på samvittigheten, og det var attpåtil et ølsett fra Coopers: Real Ale + ekstra spraymalt.
Allikevel ble jeg såpass overaskende fornøyd med resultatet at jeg helt klart må prøve meg på et til. Real Alen er dessuten så og si konsumert... 8)
Pga utstyrsmangel blir mitt neste brygg et ekstraktbrygg, men uten å involvere noe ferdigsett.
Jeg var en tur i Belgia i våres og ble ikke rent lite forelsket i deres Leffe Blond som er en lys ale med en alldeles herlig krydret ettersmak. Leffe Ales forekommer forøvrig i flere varianter og alkoholstyrker.
Dermed har jeg latt meg inspirere til å forsøke et brygg i retning belgisk ale. Vet at dette selvsagt kan slå alle veier, men har lekt litt med tanken på en oppskrift bastert på ekstrakt:
3 kg lys spaymalt
1 kg medium spraymalt
1/2 kg crystal malt, belgisk type
Brewers gold pellets - til bitterhet
Tettnager pellets - til aroma
Wyest XL 1388 - Belgian strong ale
Satser på oppimot 25 liter ferdig brygg.
Noen som har kommentarer til oppskriften, om dette i det hele tatt kan bli velsmakende, eller om visse modifikasjoner absolutt bør utføres?
Takker for svar... :skaal2:
Jeg er rykende fersk på forumet såvel som i ølbryggingens edle kunst. Jeg har foreløpig bare ett eneste brygg på samvittigheten, og det var attpåtil et ølsett fra Coopers: Real Ale + ekstra spraymalt.
Allikevel ble jeg såpass overaskende fornøyd med resultatet at jeg helt klart må prøve meg på et til. Real Alen er dessuten så og si konsumert... 8)
Pga utstyrsmangel blir mitt neste brygg et ekstraktbrygg, men uten å involvere noe ferdigsett.
Jeg var en tur i Belgia i våres og ble ikke rent lite forelsket i deres Leffe Blond som er en lys ale med en alldeles herlig krydret ettersmak. Leffe Ales forekommer forøvrig i flere varianter og alkoholstyrker.
Dermed har jeg latt meg inspirere til å forsøke et brygg i retning belgisk ale. Vet at dette selvsagt kan slå alle veier, men har lekt litt med tanken på en oppskrift bastert på ekstrakt:
3 kg lys spaymalt
1 kg medium spraymalt
1/2 kg crystal malt, belgisk type
Brewers gold pellets - til bitterhet
Tettnager pellets - til aroma
Wyest XL 1388 - Belgian strong ale
Satser på oppimot 25 liter ferdig brygg.
Noen som har kommentarer til oppskriften, om dette i det hele tatt kan bli velsmakende, eller om visse modifikasjoner absolutt bør utføres?
Takker for svar... :skaal2: