De bruker vel de samme prinsippene og er forholdsvis like, men BB30 har nå kommet i 2. generasjon med endel forbedringer. BM30 er fortsatt 1. generasjon og sliter med litt barnesykdommer.
BB30 2. gen:
- 2 varme element (1,5 + 1 kw) gir bedre varmejustering under mesking og man slipper fosskok av vørter.
- Skal også ha tykkere bunn slik at man lettere unngår fastbrente rester i bunn.
- Ny kran i litt metall og litt bedre kvalitet.
Du finner mye informasjon her på forumet om hvordan du kan forbedre din BM30, feks med effekt regulator slik at du får litt mer kontroll over varmeelementet.
Selv leste jeg igjennom hele denne og en haug med andre poster her på forumet før jeg bestemte meg for BB30.
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,8015.0.html
Jeg har så langt utført følgende modifikasjoner.
- Isolert kokekar med et liggeunderlag.
- Hevet maltrøret noen cm for å få litt mer avstand fra varmeelementet.
Har hittil blitt 3 brygg på min BB30, men alle sammen står fortsatt på gjæringskar og skal tappes i helgen eller starten av neste uke.