OlaM
Norbrygg-medlem
Eg kjøpte første versjon av BB30 då den kom, og har ikkje gjort modifikasjoner på den (utenom liggeunderlag for isolering). Etter nokre brygg med varierende problemer (svidd vørter, stuck mash, veldig varierende utgjæring osv) gjekk eg til innkjøp av diverse ting som eg aldri tok i bruk for å forbedre den (PID, SSR, billig pumpe som eg er usikker på om kan brukast på 100 grader). Brygging blei lagt på hylla ei god stund. No har eg starta smått opp igjen med ferdig kokt og humla ekstraktsett (bare bland med vatn og sett til gjæring), og har tenkt tanken om eg skal prøve meg på BB30-en igjen.
Eg antar at det er mange her som har klart å få stabilt gode resultater, og er er ute etter tips for å bruke BB30 v1 uten modifikasjoner. Eller kva som er nødvendige modifikasjoner for å få det til å fungere.
Det eg har komme fram til på egenhånd er å finne riktig temperatur, ha i malten (og røre godt), og så la den stå og meske utan å ha på varmeelementet. Utmesk er eg usikker på korleis det skal gjerast for å få jamn temperatur utan å svi i botnen.
Kva erfaringar er gjort? Må ein ha pumpe? Må ein ha betre ventil? Må ein ha ekstern temperaturkontroll? Eller er det metoder ein kan bruke for å sleppe å gjera innkjøp? Kva steg må ein ta i prosessen for å unngå problemer og få god effektivitet?
Eg er også interessert i kva erfaringar som er gjort rundt parametere i oppskrifter. Tjukkelse på mesken, kor mange kg malt den tåler (både fysisk og for å få ein grei effektivitet) osv.
Eg antar at det er mange her som har klart å få stabilt gode resultater, og er er ute etter tips for å bruke BB30 v1 uten modifikasjoner. Eller kva som er nødvendige modifikasjoner for å få det til å fungere.
Det eg har komme fram til på egenhånd er å finne riktig temperatur, ha i malten (og røre godt), og så la den stå og meske utan å ha på varmeelementet. Utmesk er eg usikker på korleis det skal gjerast for å få jamn temperatur utan å svi i botnen.
Kva erfaringar er gjort? Må ein ha pumpe? Må ein ha betre ventil? Må ein ha ekstern temperaturkontroll? Eller er det metoder ein kan bruke for å sleppe å gjera innkjøp? Kva steg må ein ta i prosessen for å unngå problemer og få god effektivitet?
Eg er også interessert i kva erfaringar som er gjort rundt parametere i oppskrifter. Tjukkelse på mesken, kor mange kg malt den tåler (både fysisk og for å få ein grei effektivitet) osv.