Er ny her på forumet, men har brygget en del før. Forskjellen nå er at jeg har bestemt meg for å ta steget og forlate brygging fra kit's for godt.
De gangene jeg har brygga uten kit hittil har egentlig gått helt fint, men det har vært mye prøving og feiling.
Lastet nylig ned Brewsmith (kjempetakk til Andreas Hegermann på OMB som fortalte meg om dette herlige verktøyet!), noe som har skutt læringskurven i taket!
PROBLEM: Jeg har bestemt meg for å lage en klassisk norsk bayer og fant "Old Bavarian Lager" fra BrewTek, som ifølge Brewsmith har de egenskapene jeg er ute etter. Med:
"Well rounded, malty with a subtle ester complex and citrus flavors. Distinct, flavorful yeast is great for Southern German lager styles." Så fant jeg ut at dette ikke er å få tak i.
Noen der ute som har gode alternativer til denne? Evt. som kjenner til en gjærstamme som er nokså esterfri?
Med håp om hjelp: Petter Gudbrand Karlsen.
De gangene jeg har brygga uten kit hittil har egentlig gått helt fint, men det har vært mye prøving og feiling.
Lastet nylig ned Brewsmith (kjempetakk til Andreas Hegermann på OMB som fortalte meg om dette herlige verktøyet!), noe som har skutt læringskurven i taket!
PROBLEM: Jeg har bestemt meg for å lage en klassisk norsk bayer og fant "Old Bavarian Lager" fra BrewTek, som ifølge Brewsmith har de egenskapene jeg er ute etter. Med:
"Well rounded, malty with a subtle ester complex and citrus flavors. Distinct, flavorful yeast is great for Southern German lager styles." Så fant jeg ut at dette ikke er å få tak i.
Noen der ute som har gode alternativer til denne? Evt. som kjenner til en gjærstamme som er nokså esterfri?
Med håp om hjelp: Petter Gudbrand Karlsen.