IPAen er dau og smaker ikke så bra som de andre jeg har satt.
Jeg har helt ut nesten alle flaskene nå, og 2 av 25 flasker har noe som helst å snakke om at skumdannelse når jeg heller i glasset.
Jeg har logget 2 ting avvik denne gangen og det var at karet sto i 19 dager (det ploppet i låsen og jeg trodde det ikke var ferdig), samt at noe vann fra gjærlåsen gikk ned i karet når jeg tappet (dette var vann som ikke var blandet ut med star san).
Så .. kan infisert brygg føre til dau øl (underkarbonert dere kaller det?). Det er vanskelig å si noe om smaken, ikke direkte usmak, men kanskje antydning til smøraktig kanskje. Det er ikke noe bitter ettersmak.
Da har jeg lært det iallefall, håper dere kan hjelp meg å finne årsaken. Godt det er mer i kjøleskapet, må helle alt dette ut .. :\
Jeg har helt ut nesten alle flaskene nå, og 2 av 25 flasker har noe som helst å snakke om at skumdannelse når jeg heller i glasset.
Jeg har logget 2 ting avvik denne gangen og det var at karet sto i 19 dager (det ploppet i låsen og jeg trodde det ikke var ferdig), samt at noe vann fra gjærlåsen gikk ned i karet når jeg tappet (dette var vann som ikke var blandet ut med star san).
Så .. kan infisert brygg føre til dau øl (underkarbonert dere kaller det?). Det er vanskelig å si noe om smaken, ikke direkte usmak, men kanskje antydning til smøraktig kanskje. Det er ikke noe bitter ettersmak.
Da har jeg lært det iallefall, håper dere kan hjelp meg å finne årsaken. Godt det er mer i kjøleskapet, må helle alt dette ut .. :\