Barley wine

Gahr

Norbrygg-medlem
I det begredelige sommerværet man har i Bergen for tiden vandrer tankene hen mot typiske vinterøl. Derfor dette lille innspill om klasseinndelingen i NM:

Ville det vært en ide å spesifisere to underklasser av barley wine? En engelsk og en amerikansk? Humlepreget er jo ganske ulikt i typiske utgaver fra forskjellig side av atlanteren. Personlig har jeg nok en større forkjærlighet for tradisjonell engelsk barley wine, og ville nok derfor kanskje gitt et slikt øl rangen framfor en amerikansk utgave i en eventuell konkurranse. Hvis undertypen hadde vært nærmere spesifisert blir det kanskje lettere for en eventuell dommer å være nøytral?

Mvh. Gahr Smith-Gahrsen
 
Så vidt eg hugsar har dette vore diskutert ein deltidlegare, i farten hugsar eg engelsk og amerikansk IPA, enkel og dobbel IPA og engelsk og amerikansk pale ale. Svaret på alle desse er at klassane er bra nok som dei er og at dommarane lett skiljer mellom desse typane. Eg har tidlegare vore inne på det same i påmeldinga til NM, men synest no at det ikkje er eit problem med litt vide klasser, sjølv om skilnaden mellom ein amerikansk og ein engelsk barley wine er milevis unna skilnaden mellom dei som har eigne underklasser på lys lager (som tysk og tjekkisk pils). Mange av dei mest interessante øla finn eg ikkje alltid midt i tjukkaste typedefinisjonen, men ofte i overgangane, og det kan det bli vanskelegare å få aksept for med veldig smale klasser. T.d. ein lys bitter med rikt engelsk esterpreg og cascade.
 
Tilbake
Topp