Hei.
Jeg eksperimenterer meg frem til en Hoegaarden-klon, dvs. jeg har ett forsøk bak meg. Lagde da en klassisk wit med 40g appelsinskall og 15g koriander til 22 liter øl. Det ble aaaaalt for mye appelsin, smaker nesten rusbrus. Ikke helt det jeg hadde tenkt meg nei. Jeg har forsøkt min wit drukket ved siden av Hoegaarden for sammenlikningens skyld, og det som slår meg er at Hoegaarden har en utpreget banansmak som min wit mangler. Jeg brukte wlp400 og gjæret på 18 grader. Det jeg lurer på er om høyere gjæringstemperatur ville gitt mer banansmak? Noen som har erfaringer med høyere temperatur med denne gjæren? Står klar til forsøk nummer to, og lurer på om jeg skal gjære den på 22 grader i stedet...
Jeg eksperimenterer meg frem til en Hoegaarden-klon, dvs. jeg har ett forsøk bak meg. Lagde da en klassisk wit med 40g appelsinskall og 15g koriander til 22 liter øl. Det ble aaaaalt for mye appelsin, smaker nesten rusbrus. Ikke helt det jeg hadde tenkt meg nei. Jeg har forsøkt min wit drukket ved siden av Hoegaarden for sammenlikningens skyld, og det som slår meg er at Hoegaarden har en utpreget banansmak som min wit mangler. Jeg brukte wlp400 og gjæret på 18 grader. Det jeg lurer på er om høyere gjæringstemperatur ville gitt mer banansmak? Noen som har erfaringer med høyere temperatur med denne gjæren? Står klar til forsøk nummer to, og lurer på om jeg skal gjære den på 22 grader i stedet...